MANAGER SALES & MARKETING (recent vervuld)

MANAGER SALES & MARKETING (recent vervuld)

HELP MEE OM DE GROEI VAN ONZE STAALHANDEL IN GOEDE BANEN TE LEIDEN

Al decennialang is Stigterstaal Groep dé staalleverancier voor de maritieme industrie en de bouwsector. Klanten waarderen het hoge serviceniveau en de manier waarop wordt meegedacht met aspecten als transport, (export-)documenten en aanvullende services, vanuit de gedachte dat alleen in partnership met klanten tot de beste oplossing gekomen kan worden.

Groeimotor
Met de combinatie van scheepsbouwstaal van superieure kwaliteit met hoogwaardige dienstverlening heeft de onderneming een stevige positie in de maritieme industrie verworven. Het aantal klanten groeit gestaag en ook het handelsvolume is de laatste jaren fors gegroeid. Bij bouwtoelevering is substantiële verdere groei mogelijk zodra begin 2020 de nieuwbouw van de tweede vestiging is afgerond. Bij de Stigterstaal Groep werken in totaal 60 mensen.

Versterking
De motor achter de groei in beide marktsegmenten zijn de medewerkers van de verkoopafdeling en de logistieke handling. Als geen ander weten de sales- en accountmanagers hoe het is om dagelijks te presteren in een dynamische en concurrerende markt. Zij zijn verantwoordelijk voor het vertalen van de wensen van opdrachtgevers naar snelle en doeltreffende oplossingen. De onderneming is sterk in ontwikkeling en bereidt nieuwe stappen voor om in te spelen op veranderende klantbehoeften. Daarom zoeken wij een Manager Sales & Marketing die de groei van de verkoopafdelingen in goede banen weet te leiden.

Droomkandidaat
De gedroomde kandidaat heeft ervaring als leidinggevende van een B2B-verkoopteam en/of marketingafdeling. Bij voorkeur iemand met marketingervaring en een frisse blik. Kennis van staalproducten of de maritieme industrie is geen must. Affiniteit met techniek of technische toepassingen is wel een plus. Meer dan branchekennis zoeken we een enthousiaste collega die het verkoopteam inspireert en meeneemt op weg naar ontwikkeling en vernieuwing. We zoeken een relatiebouwer met een warme persoonlijkheid: het gaat nu eenmaal om meer dan staal alleen !

Jouw profiel
Voor de sales- en accountmanagers ben jij een enthousiaste en inspirerende afdelingsmanager. In deze nieuwe functie word jij verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en coördinatie van het team. Hierbij ga je planmatig te werk met oog voor onderliggende verhoudingen en kwaliteiten van de afzonderlijke medewerkers.
Je biedt de medewerkers uit jouw teams alle ruimte om zich te ontwikkelen. Dat doe je op een mensgerichte en coachende manier, met oog voor ieders talentontwikkeling. Op deze manier schep je de juiste voorwaarden om kansen om te zetten in succes met aandacht voor individuele salesprestaties en groei van de relatie- en orderportefeuille. Zowel voor jouw eigen teams als de leden van het managementteam ben jij de sparringpartner op het gebied van sales en marketing.

Verantwoordelijkheden:

 • Verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele leiding over een team van twaalf sales- en accountmanagers en twee supportmedewerkers.
 • Je zorgt voor een duidelijke structuur en werkverdeling.
 • Neemt verantwoordelijk voor het structureren en verder ontwikkelen van marketingactiviteiten op basis van een strategisch plan.
 • Als lid van het managementteam draag je bij aan de ontwikkeling van de bedrijfsstrategie en je vertaalt deze naar lange termijn doelen.
 • Je bent aanjager van het verandertraject binnen de verkoopafdeling waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van partnerships met klanten en het bieden van maatwerkoplossingen.


Wat vragen we van jou ?

 • Uitstekend niveau en HBO- of WO-opgeleid, bijvoorbeeld bedrijfskunde of marketing.
 • Minimaal vijf jaar ervaring met het aansturen van een verkoopteam, bij voorkeur in commerciële of zakelijke dienstverlening.
 • Je schakelt moeiteloos en effectief tussen strategie, tactiek en operatie.
 • Aantoonbare ervaring met interne verandertrajecten.
 • Affiniteit met techniek.
 • Kennis van en ervaring in de staalhandel of maritieme industrie is geen must.
 • Je bent communicatief sterk en een innemende persoonlijkheid met natuurlijk overwicht; je inspireert en enthousiasmeert.


Dit bieden we je:

 • Een uitstekend pakket, inclusief auto.
 • Een fulltime positie met volop ontwikkelmogelijkheden in een internationaal georiënteerde en dynamische omgeving.


Voor meer informatie bel je:

The Recruitment Company
Jos van den Brule, telefoon 010-2250215
Westerstraat 46 Rotterdam

Jouw reactie kun je sturen naar: info@recruitmentcompany.nl